ua en ru

У результаті вибуху в передмісті Дамаску загинули 13 людей

В результаті вибуху начиненого вибухівкою автомобіля в передмісті Дамаска загинули щонайменше 13 людей, зокрема 10 поліцейських і дитина, передає Associated Press з посиланням на повідомлення правозахисної організації "Сирійський наглядова центр з прав людини" (SOHR).

Вибухи сталися ввечері 14 липня ц.р. біля головного управління поліції.

За повідомленнями сирійських ЗМІ, за атакою стоять терористи - саме так уряд називає повстанців, що протистоять офіційним режиму Президента Сирії Башара Асада.

Збройне протистояння влади і опозиції триває в Сирії з березня 2011 р. Опозиція вимагає відставки Президента країни Асада, звинувачуючи урядові сили в насильстві по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів.

Як повідомляє SOHR, кількість загиблих у сирійському протистоянні на даний момент складає 101 тис. 191 осіб. Серед них приблизно 36,7 тис. мирних жителів, 25 тис. військовослужбовців і більше 18 тис. повстанців.