ua en ru

В результаті вибуху біля шиїтського комплексу на півночі Ємену загинули щонайменше 14 повстанців

В результаті потужного вибуху в адміністративному комплексі, де проходила нарада керівників шиїтів-повстанців з племені зейдитів, в єменському місті Аль-Матамма загинули щонайменше 14 повстанців, кілька учасників зборів отримали поранення. Про це повідомляє "Сіньхуа" з посиланням на офіційного представника Міністерства внутрішніх справ Ємену. Вибух стався напередодні пізно увечері.

"Принаймні, 14 шиїтських повстанців зейдитів було вбито і близько п'яти отримали серйозні поранення, коли начинений вибухівкою автомобіль врізався в головні ворота адміністративної будівлі шиїтів в Матаммі", - повідомив на умовах анонімності офіційний представник МВС Ємену.

Як він зазначив, є серйозні підозри, що автомобіль був підготовлений місцевим осередком "Аль-Кайеди".

Ця атака смертника породжує ознаки відродження "Аль-Кайеди на Аравійському півострові", - додав чиновник.

Проте місцеві ЗМІ на даний момент повідомляють про одного загиблого в результаті атаки. Повстанці вже звинуватили Сполучені Штати в організації терористичного акту.

Вибух прогримів всього через два дні після підписання перемир'я між бойовиками та ісламістської партією "Аль-Ісла", яке має припинити бойові дії, що спалахнули в березні в районі кордону з Саудівською Аравією.

Партія "Аль-Ісла" вже розповсюдила заяву, в якій заперечує свою причетність до атаки, яку вона охарактеризувала як "теракт".

Північні гірські райони Ємену є оплотом шиїтських племен зейдитів, які з 2004 р. провели вже шість воєн з силами центрального уряду, поки в лютому 2010 р. не було підписано перемир'я.