ua en ru

В результаті вибуху підводного човна в індійському порту загинули 18 членів екіпажу

У порту індійського міста Мумбаї вибухнув і затонув підводний човен російського виробництва. 18 членів екіпажу, які перебували на його борту, загинули.

У порту індійського міста Мумбаї вибухнув і затонув підводний човен російського виробництва. 18 членів екіпажу, які перебували на його борту, загинули, повідомляє Associated Press.

Фотогалерея: Трагедія на підводному човні в Індії

Як уточнив журналістам прес-секретар ВМФ Індії Нарендра Вістпуте, підводний човен "Сіндхуракшак" нещодавно повернулася в експлуатацію після капітального ремонту і модернізації. Чому він вибухнув в порту, невідомо. Передбачається, що йдеться про нещасний випадок.

Втім, ЗМІ не виключають версію теракту, виконавцями якого могли бути ісламські екстремісти.

Повідомляється, що ті моряки, які в момент вибуху знаходилися на кормі, зістрибнули у воду і були врятовані. Деяких матросів довелося відправити до лікарні.

Підводний човен "Сіндхуракшак" був побудований в Росії підприємством "Севмаш". У 2010 р. на субмарині сталася пожежа, в результаті якоїї загинув один матрос. Через півроку підводний човен відправили в РФ на модернізацію. Роботи проводило ВАТ "Центр судноремонту "Зірочка". Роботи були завершені в кінці 2012 р.