ua en ru

В результаті атаки американського безпілотника вбито другого за значимістю активіста руху "Талібан" в Пакистані

В результаті атаки американського безпілотника вбито другого за значимістю активіста руху "Талібан" в Пакистані, командира Валі-ур-Рехмана, передає Reuters з посиланням на співробітників служб безпеки.

У цілому в результаті зазначеної атаки загинули семеро людей, серед них і Валі-ур-Рехман. Проведена атака стала першою подібною операцією з 11 травня 2013 р., коли в країні пройшли парламентські вибори.

Валі-ур-Рехман виступав як наступник Хакімулли Мехсуда на роль лідера "Талібану" в Пакистані.

Представник руху "Талібан" не підтвердив, але і не спростував інформації про загибель командира і відмовився прокоментувати дану подію.

Пакистанський "Талібан" - це окремий підрозділ, що перебуває в союзі з афганським крилом "Талібану". Відоме як Техрік Талібан-і-Пакистан (TTP), угруповання скоїло ряд атак на військовослужбовців і цивільних жителів Пакистану.

Нагадаємо, що американський безпілотник, що зробив атаку сьогодні вранці, випустив дві ракети на територію села Чашма, розташованої в провінції Північний Вазірістан на північному заході країни. В результаті семеро людей загинули і ще четверо отримали поранення.

Читайте також: У Пакистані після парламентських виборів убита відома жінка-політик (відео)