ua en ru

У районах Києва сьогодні проходять урочисті заходи з нагоди Дня Перемоги

Зранку 9 травня у всіх районах Києва розпочались урочистості з нагоди 67-ої річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Відбулися покладання квітів до меморіальних комплексів. Тривають частування гостей свята солдатською кашею, лунають святкові концерти.

Зокрема, у Деснянському районі протягом дня біля кінотеатру "Флоренція" мешканці району можуть оглянути військову техніку часів Великої Вітчизняної війни.

У Дніпровському районі відбулась святкова хода ветеранів війни та праці, мешканців району, разом із керівництвом міста і району від будинку адміністрації до парку культури і відпочинку "Перемога". Колону супроводжував духовий оркестр, прапороносці, барабанщиці, військові. Ветеранів квітами привітали учні шкіл Дніпровського району.

За участю голови КМДА Олександра Попова у парку "Перемога" відбувся урочистий ритуал пам'яті біля "Кургану Безсмертя". Після церемонії розпочалися народні гуляння та концерт.
Велика концертна програма також розпочалась і на Русанівській набережній та в центрі культури та мистецтв Дніпровського району в мікрорайоні ДВРЗ.

На Подолі поклали квіти до пам'ятного знаку воїнам Інтернаціоналістам, що на Інтернаціональній площі. Біля пам'ятника монітору "Желєзняков" та на Куренівському цвинтарі пройшли мітинги-реквієми.

З нагоди відзначення 67-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років у Шевченківському районі відбувся "Ритуал пам'яті" - мешканці району, ветерани разом з Поповим поклали квіти до пам'ятника Героям-танкістам-визволителям м. Києва та Стели Перемоги.

На стадіоні "Піонер" ветеранів пригощали не лише солдатською кашею, а ще й морозивом. Розважали присутніх музично-вокальні ансамблі під час концерту "Велич Вашого подвигу непідвладна часові".

У Солом'янському районі, в парку ім. М. Островського, після реквієму пам'яті на Солом'янському меморіалі відбувся святковий мітинг з урочистим проходженням офіцерів Національного Університету оборони, Національної академії внутрішніх справ та військових частин Повітрофлотським проспектом.

Святкові заходи у районах столиці тривають.

Також урочисті заходи тривають і у центрі Києва.