ua en ru

В Раді сьогодні немає жодного узгодженого варіанту змін до Конституції, - Рибак

У Верховній Раді України є три варіанти змін до Конституції України, проте немає жодного узгодженого документу.

У Верховній Раді України є три варіанти змін до Конституції України, проте немає жодного узгодженого документу. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак на погоджувальній раді депутатських груп та фракцій Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"На минулому пленарному тижні 6 лютого ми розглянули тільки два питання: затвердили розклад засідань IV сесії та календарний план. Через політичні розбіжності парламент не приймав рішення, а ми провели політичні консультації", - заявив Рибак.

Він нагадав, що за його ініціативою була створена робоча група з підготовки конституційних змін: "Ми провели три наради минулого тижня. У минулий понеділок засідання не відбулося через відсутність зареєстрованих проектів змін до Конституції. 12 лютого відбулося засідання, а за підсумками все одно не було досягнуто згоди для проведення позачергової сесії. З-за відсутності предмета для проведення такої сесії. І на даний момент у Верховній Раді не зареєстровано жоден проект для повернення до Конституції 2004 року".

"Ми маємо три варіанти змін до Основного закону. Вони відрізняються концептуально. Але жоден з них не зареєстровано. Тому виникає питання: далі проводити консультації, забезпечити роботу парламенту з розглядом питань...В цей вівторок ми могли б створити спеціальну комісію, яка повинна напрацювати і підготувати єдиний і узгоджений проект змін Конституції".

Рибак зазначив, що політичні лідери можуть і далі проводити консультації, а ВР повинна продовжувати роботу над підготовкою конституційних змін.

"Але парламент повинен почати працювати вже у вівторок... Адже останній закон ВРУ прийняла 19 грудня"., - підкреслив Рибак.