ua en ru

В проекті Податкового кодексу закладається зміцнення фінансової самостійності місцевих бюджетів, - Ф.Ярошенко.

В проекті Податкового кодексу закладається зміцнення фінансової самостійності місцевих бюджетів. Про це на брифінгу заявив міністр фінансів України Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
Ф.Ярошенко зазначив, що законопроектом, зокрема, передбачене розширення бази оподаткування та покращення структури місцевих податків і зборів, а також скасування неефективних податків і зборів.
"З урахуванням передбаченого проекту змін до Бюджетного кодексу і Податкового кодексу при перерозподілі доходів на користь місцевих бюджетів вже в наступному році власні надходження місцевих бюджетів зростуть більш ніж на 12 млрд грн", - заявив Ф.Ярошенко.
Також міністр зазначив, що в законопроекті суттєвим чином покращується оподаткування доходів фізичних осіб.
"Передбачені зміни спрямовані на забезпечення рівного підходу до оподаткування усіх платників, запровадження мало прогресивного оподаткування з підвищенням до 17-відсоткової ставки податку для доходів у вигляді зарплати, дивідендів, процентів за депозитами вкладів, що перевищують 50 мінімальних зарплат та зняття мораторію на оподаткування процентів, якщо їх сума за рік перевищує встановлений критерій", - додав Ф.Ярошенко.
Він також зазначив, що законопроектом пропонується зобов'язати кредитні спілки стягувати податок за ставкою 15% при нарахуванні на користь платника податку плати процентів, що розподіляються на пайові внески та членські внески.