ua en ru

У проекті Податкового кодексу обмежується застосування пільгових ставок при оподаткуванні земель залізниці та гірничо-видобувних підприємств, - Ф.Ярошенко.

У проекті Податкового кодексу обмежується застосування пільгових ставок при оподаткуванні земель залізниці та гірничо-видобувних підприємств. Про це на брифінгу заявив міністр фінансів України Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Запроваджується норма щодо сплати податку в однократному розмірі суб'єктами господарювання, які мають в постійному користуванні земельну ділянку, але таке право ним ще не оформлено в законному порядку.
Запроваджується норма, що при переході права власності на будівлю чи частину, податок на земельну ділянку, на якій знаходиться такий об'єкт нерухомості, сплачується з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.
Запроваджується норма, згідно з якою суб'єкти господарювання, які є власниками нежитлового приміщення, його частини в багатоповерховому житловому будинку, повинні сплачувати до бюджету податок за площі під такими приміщеннями або їх частини з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно", - наголосив Ф.Ярошенко.