ua en ru

У проекті бюджету передбачено 1,2 млрд грн на проведення місцевих виборів в 2015 р., - нардеп

У проекті державного бюджету на 2015 р. передбачено 1 млрд 180 млн грн на проведення місцевих виборів у наступному році. Про це повідомив народний депутат "Блоку Петра Порошенко", голова Рахункової комісії парламенту Олександр Черненко у своєму Facebook.

За словами Черненка, на засіданні профільного комітету з питань правової політики та правосуддя за погодженням з ЦВК було прийнято рішення трохи урізати бюджет місцевих виборів.

"Таким чином, на місцеві вибори в наступному році буде передбачено 1 млрд 180 млн гривень. А вже під час роботи над новим законом про місцеві вибори подумаємо, яким чином ці кошти витратити найбільш ефективно. Наприклад, запропонуємо відмовитися від публікацій у ЗМІ за державні кошти інформації про кандидатів", - повідомив нардеп.

Він також зазначив, що в проекті держбюджету на 2015 р. передбачено 23,6 млн грн на проведення проміжних виборів народних депутатів, якщо в таких виборах виникне необхідність.

"Зауважу, що цієї суми вистачить лише на проведення виборів в 5 округах", - уточнив Черненко.

Нагадаємо, раніше віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд заявляла, що перед проведенням місцевих виборів треба прийняти зміни до виборчого законодавства.

Коаліція у Раді зобов'язалася провести місцеві вибори у першій половині 2015 р.