ua en ru

В Одеській області затримано підозрюваних у збройному нападі на ювелірну крамницю

В Одеській області затримано підозрюваних у збройному нападі на ювелірну крамницю, повідомляє прес-слудба МВС України.

"До чергової частини Южненського міського відділу міліції Одеської області від охоронця приватної охоронної фірми надійшло повідомлення про те, що двоє невідомих, із застосуванням зброї, скоїли розбійний напад на ювелірний магазин. На місце події оперативний черговий негайно направив слідчо-оперативну групу. Приїхавши за вказаною адресою, правоохоронці приступили до проведення першочергових слідчих заходів", - йдеться в повідомленні міліції.

Зазначається, під час опитування продавця, який власне і став жертвою нападу, встановлено, що того дня чоловіки зранку вже були у крамниці. Вони уважно роздивлялися товар, але нічого не придбавши, залишили приміщення. За кілька годин вони повернулися. Підійшовши до прилавку, один із них попросив продавця показати деякі ювелірні вироби. Коли той нахилився, зловмисник приставив до його голови зброю. Крадії зв'язали продавця, однак він встиг натиснути кнопку для виклику охоронців. Коли вони прибули, в крамниці сталася перестрілка, проте зловмисникам вдалося втекти з награбованим. Сума збитку склала 250 тисяч грн.

З метою встановлення особистостей та місцезнаходження злочинців були зорієнтовані всі пости ДАІ, особовий склад відділів ОВС прилеглих районів сусідньої області. В результаті вжитих заходів, злагоджених та оперативних дій у найкоротший термін працівники міліції встановили та затримали нападників. Ними виявилися двоє безробітних раніше судимих одеситів, віком 48 та 49 років.

Наразі за даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Подальшу долю чоловіків тепер вирішить суд.

Читайте також: Прокуратура Донецької обл. розкрила пограбування ювелірного магазину в Маріуполі, де загинули дві людини