ua en ru

В Одесі 2 травня у Будинку профспілок живцем згорів депутат облради від ПР, - Левченко

В Одесі 2 травня у Будинку профспілок живцем згорів депутат обласної ради від фракції Партії регіонів В'ячеслав Маркін. Про це журналістам повідомив нардеп від ПР Микола Левченко

В Одесі 2 травня у Будинку профспілок живцем згорів депутат обласної ради від фракції Партії регіонів В'ячеслав Маркін. Про це журналістам повідомив нардеп від ПР Микола Левченко, передає кореспондент РБК-Україна

"Наш депутат обласної ради був живцем спалений в Одесі", - сказав Левченко.

Він додав, що Маркіна вже поховали.

За словами Левченко, ПР вимагає негайно призначити нового голову Верховної Ради, нового голову СБУ, а також звільнити главу МВС Арсена Авакова.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі на Соборній площі зібралися фанати футбольних клубів "Чорноморець" (Одеса) і "Металіст" (Харків), щоб пройти маршем у Центральний парк культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, де на стадіоні "Чорноморець" повинен був відбутися матч.

До них приєдналися громадяни, в руках яких були прапори України. Після виконання гімну України колона розпочала рух, коли з боку Олександрівського проспекту з'явилися проросійськи налаштовані активісти. Почалися сутички.

В результаті бійки на вулиці загинули 4 людини. Потім проросійських активістів відтіснили в Будинок профспілок на Куликовому полі Одеси. Там сталася пожежа. В результаті пожежі загинули близько 40 осіб.

У лікарні також 3 травня помер депутат Одеської обласної ради від Партії регіонів В'ячеслав Маркін, постраждалий в результаті сутичок в Одесі 2 травня. Однак подробиці події з Маркіним не повідомлялися.

В лікарні Одеси звернулося 214 осіб, постраждалих в ході масових заворушень 2 травня.

Міліція відкрила 10 кримінальних проваджень за підсумками заворушень в Одесі.