ua en ru

У Нью-Йорку пройде сьогодні голосування по кандидатурі нового голови Світового банку

У Нью-Йорку члени ради директорів Світового банку вирішують сьогодні, хто стане новим главою цього фінансового відомства, повідомляє радіо "Свобода".

На посаду претендують два кандидати - професор Джим Ен Кім, запропонований Сполученими Штатами, і міністр фінансів Нігерії Нгозі Оконджо-Івеала.

Діючий голова Світового банку Роберт Зеллік піде з посади після закінчення терміну дії п'ятирічного контракту - в кінці червня 2012 р. Зеллік займає посаду голови СБ протягом п'яти років. За цей час організація надала рекордну фінансову допомогу країнам, що розвиваються в розмірі 247 млрд дол. Крім того, банк провів перше загальне збільшення капіталу за 20 років.

Світовий банк є одним із джерел фінансової і технічної допомоги, що надається країнам, що розвиваються світу. Він складається з двох організацій розвитку, що належать 187 країнам, - Мeждународного банку реконструкції та розвитку (МБРР) і Міжнародної асоціації розвитку (МАР). Мета МБРР - скорочення масштабів бідності в країнах з середнім рівнем доходу і в кредитоспроможних країнах з низьким рівнем доходу, в той час як увага МАР зосереджено на найбідніших країнах світу. Штаб-квартира заснованого в 1944 р. Світового банку розташована у Вашингтоні. У Світовому банку, що має більше 100 представництв по всьому світу, працюють більше 10 тис. чоловік.