ua en ru

У новому законі про РНБО вилучено норму про вплив на антикорупційні органи, - "Самопоміч"

У прийнятому сьогодні Верховною Радою законі про посилення повноважень Ради національної безпеки і оборони прибрана норма, що раніше містилася в законопроекті, яка передбачає контроль РНБО над державними антикорупційними органами. Про це йдеться в повідомленні фракції "Самопоміч" на Facebook.

"Обмежені повноваження РНБО щодо координації та контролю у сфері боротьби з корупцією тільки в сфері оборони і нацбезпеки. Тим самим виключена можливість неконституційного впливу РНБО на Національне антикорупційне бюро та Агентство з питань протидії корупції", - наголошується в повідомленні, яким фракція обґрунтовує своє голосування за зазначений закон.

Крім того, за даними фракції, у новій редакції чітко прописано, що повноваження РНБО не можуть виходити за межі, які надає цьому органу Конституція України.

"Раніше норми законопроекту не відповідали Основному закону", - зазначає "Самопоміч".

Також, за даними фракції, обмежене право подання кандидатур до силових органів виключно існуючими повноваженнями Президента.

Нагадаємо, в Адміністрації Президента України прогнозують, що главу створюваного в Україні Національного антикорупційного бюро оберуть до 25 січня 2015 р.