ua en ru

У Нігерії ісламістські бойовики розстріляли в мечеті сім осіб

В нігерійської селі Дамбоа, поруч з якою велися бойові дії, ісламістські бойовики розстріляли в мечеті сім місцевих жителів, передає Associated Press. Вони заманили жителів в мечеть закликом до молитви, а потім відкрили вогонь.

Більшість мусульман Нігерії вважає вбивство людей в мечеті блюзнірством, проте схожі вбивства вже здійснювалися бойовиками з угрупування "Боко Харам". Агентство зазначає, що така тактика суперечить позиції інших ісламістських угруповань. Так, захопили у вересні 2013 р. кенійський торговий центр Westgate бойовики з угрупування "Аш-Шабаб" мусульманам дозволили покинути будівлю.

В останні місяці на північному сході Нігерії сотні людей загинули в результаті нападів ісламістів, які почастішали, незважаючи на введений тут надзвичайний стан і розгортання тисяч солдатів, поліцейських і співробітників розвідслужб. Ситуацію в цій частині країни ускладнюють труднощі зі зв'язком, оскільки військові глушать сигнали супутникового зв'язку, забороняють користуватися мобільними телефонами, інтернетом, щоб затруднити комунікаційне взаємодія екстремістів.