ua en ru

У Міносвіти немає статистики про дітей, які продовжили навчання у школах ДНР і ЛНР

Кілька десятків тисяч дітей із сімей, які залишили зону АТО, отримують освіту в інших областях. Про це на брифінгу перед початком прямої телефонної лінії у клубі Кабміну заявила перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам заблокували доступ до всіх архівів (на території, тимчасово незаконно контрольованій ДНР і ЛНР, - ред.). Тому на даний момент неможливо встановити точну кількість дітей, які пішли на цих територіях до шкіл. Ми не можемо вести офіційну статистику", - заявила Совсун.

Вона додала, що досить складно вести точну статистику і по відношенню до тих школярів, які продовжили навчання в інших областях, але спочатку отримували освіту або проживали на цих територіях.

"Ми можемо говорити про те, що кілька десятків тисяч дітей із сімей, які були змушені покинути зону АТО, вже вчаться у школах на інших територіях. За нашими оцінками, реальна цифра таких дітей навіть більше", - зазначила Совсун.

Як повідомлялося, Міносвіти забезпечить право на отримання освіти дітям на Донбасі.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Міністерство освіти і науки України переводить Горлівський інститут іноземних мов в Артемівськ Донецької області.