ua en ru

У МЗС РФ вважають заяву Турчинова про гуманітарну допомогу "верхом цинізму"

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації вважають "верхом цинізму" заяву Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова про гуманітарну допомогу Росії Сходу України.

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації вважають "верхом цинізму" заяву Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова про гуманітарну допомогу Росії Сходу України. Про це йдеться в коментарі департаменту інформації і друку МЗС Росії щодо висловлювань голови Верховної Ради України.

"Це заява на тлі безперервних артилерійських обстрілів українськими військовими Донецька і Луганська, руйнування об'єктів інфраструктури та житлових кварталів, масової загибелі мирних людей важко назвати м'якше, ніж верхом цинізму", - вважають в російському МЗС.

"Хотілося б вірити, що Турчинову О.В. не чуже почуття християнського милосердя і небайдужа доля своїх співвітчизників, багато з яких опинилися в скрутному становищі", - наголошується в коментарі.

Нагадаємо, 18 серпня Турчинов заявив, що представники Росії, спекулюючи навіть на гуманітарній допомозі, вдаються до провокацій. Він пояснив, що російський гуманітарний конвой - "більш "фейковий" формат, основна частина якого складається з води та солі".