ua en ru

У Маріуполі відкрився оптовий ринок , на будівництво якого держава виділила 27 млн грн

Сьогодні, 20 вересня, в Маріуполі відкрилася перша черга нового оптового ринку сільгосппродукції «Азовський», на якому місцеві жителі зможуть купувати м'ясні, рибні та молочні продукти безпосередньо у виробників і за доступними цінами. На його будівництво було виділено 27 млн грн з держбюджету, а уряд і МінАП і далі мають намір будівництво подібних інфраструктурних об'єктів по всій Україні. Про це заявив глава МінАП Микола Присяжнюк.

«Сьогодні статус оптових ринків присвоєно 11 об'єктам, у тому числі , маріупольському «Азовському». На даний момент свою роботу почали чотири ринку. Їх основна мета - усунути посередників, запропонувати покупцеві доступну ціну, а також формувати запаси продовольства. Вони повністю відповідають цим вимогам, тому держава й надалі буде сприяти їх розвитку», - сказав міністр.

На новому ринку почала свою роботу перша черга об'єктів з продажу свіжого м'яса, м'ясопродуктів, риби та морепродуктів, молочних продуктів. З часом на оптовому ринку з'явиться також плодова і овочева продукція. По завершенні будівництва площа ринку складе 10 га .

Присяжнюк підкреслив, що держава третій рік підтримує будівництво ОРСП - з моменту прийняття відповідного закону. Така допомога надається, щоб вітчизняні споживачі могли придбати якісну сільгосппродукцію без необгрунтованих націнок посередників. При цьому, сільгоспвиробники отримують можливість вигідно реалізувати свою продукцію, оскільки витрати на послуги оптових ринків значно менше, ніж в торгових мережах.

«Українці вже звикли, що саме на ОРСП можна значно заощадити. І їх популярність доводить те, що з часу відкриття ринків у Києві, Львові та Донецьку їх вже відвідали близько 5 млн людей», - підкреслив Присяжнюк.

Нагадаємо, МінАП підписало наказ про присвоєння статусу оптовому ринку сільськогосподарської продукції «Азовському» в 2011 р.