ua en ru

У Луганську 34-й день немає світла, води та зв'язку, електрики приступили до відновлення світла, - міськрада

У Луганську станом на 5 вересня 34-й день немає світла, води та зв'язку, але фахівці вже приступили до відновлення електропостачання.

У Луганську станом на 5 вересня 34-й день немає світла, води та зв'язку, але фахівці вже приступили до відновлення електропостачання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Луганської міськради.

"Тривалий час ситуація в Луганську залишається без змін: у місті немає світла, води, не працює мобільний та стаціонарний зв'язок. За повідомленнями городян, минула ніч була неспокійною, але в цілому інтенсивність обстрілів значно знизилася. За інформацією очевидців, був обстріляний Кам'янобрідський район Луганська, пошкоджено будинки по вулиці Поштова, зокрема, будівлю, де розташоване поштове відділення зв'язку, будинку на кварталі Ватутіна", - йдеться в повідомленні.

Крім того, міськрада повідомляє, що завдяки зниженню інтенсивності бойових дій на території міста у фахівців з'явилася можливість займатися питаннями відновлення інфраструктури міста та налагодження енергопостачання. "Так, електрики відновлюють міські лінії електропередач, пошкоджені в результаті обстрілу, щоб згодом все місто було зі світлом. Коли в Луганську вдасться відновити подачу електроенергії, фахівці впритул займуться відновленням водопостачання. Працівники комунальних служб у свою чергу, докладають максимум зусиль, виконуючи роботу по прибиранню сміття з території міста", - повідомляє міськрада.

Також прес-служба міськради вже вкотре повідомляє, що в Луганськ раніше не постачають продукти, медикаменти та паливо, у продажу є тільки найнеобхідніше. Однак тривалий період на території Луганська не виплачуються зарплати, пенсії і соціальні виплати, тому є серйозна проблема з відсутністю у людей готівкових грошових коштів.