ua en ru

У лівійському м. Бенгазі проходять акції протесту

Сотні людей вийшли на вулиці м. Бенгазі - центрального міста сил опозиції в Лівії - із закликом провести докорінну реорганізацію нового уряду перехідної національної ради (ПНР), передає Reuters.
Жителі Бенгазі з маршем пройшли містом, критикуючи "опортуністів" і "вискочок" у новому уряді. "Деякі члени виконавчого кабінету - просто злодії, і їх треба судити", - заявив один з протестуючих.
Крім того, політичні угруповання, що зароджуються, звернулися до влади з меморандумом. Меморандум, підписаний 56 новими організаціями, відображає політичний поділ, який очікує Лівію після повалення режиму Муаммара Каддафі, і містить критику роботи ПНР. На думку підписавших його сторін, план постконфліктного відновлення Лівії, запропонований ПНР, містить безліч протиріч. Згідно з цим планом, нинішній тимчасовий уряд зміниться ще двома протягом наступних 18 місяців перехідного періоду, проте, ті, хто підписав меморандум вважають, що достатньо одного тимчасового уряду, який приведе країну до виборів.
Як йдеться у меморандумі, "проект конституції, складений ПНР, не відображає бажань вільних людей".
За словами представника ПНР Абделя Хафіза Годи, влада отримала цей документ, однак, приступить до його розгляду, тільки коли впаде останній оплот полковника Каддафі.