ua en ru

У Лівії почастішали випадки необгрунтованого затримання іноземців, - МЗС України

Міністерство закордонних справ (МЗС) закликає громадян утриматися від поїздок до Лівії найближчим часом, оскільки там почастішали випадки необгрунтованого затримання іноземців, які легально перебувають на території країни. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив речник МЗС Олександр Дікусаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мова йде про різних іноземців, у тому числі громадян країн Євросоюзу. Іноземців звинувачують у найманстві, і, відповідно, заарештовують, затримують без пояснення причин, когось відпускають, когось утримують довше, і у зв'язку з цим уряди багатьох країн... закликають своїх громадян утриматися від поїздок в цю країну... Ми в черговий раз звертаємося до українців із застереженням, по-перше, не їхати до Лівії сьогодні, по-друге, (рекомендуємо) усім, хто знаходиться в Лівії, усвідомлювати небезпеку, яка існує, і залишити цю країну", - зазначив Дікусаров.

За його словами, ця рекомендація МЗС на адресу громадян України буде актуальна аж до повної стабілізації ситуації з безпекою в Лівії.

Нагадаємо, 22 громадянина України, які приїхали в Лівії працювати на нафтових підприємствах, були взяті місцевими повстанцями в полон у вересні 2011 р. За даними МЗС України, лівійська сторона проводить розслідування на предмет співробітництва затриманих в країні українських громадян з режимом Каддафі.