ua en ru

В.Литвин звинувачує М.Мельниченка у поширенні недостовірної інформації

Голова Верховної Ради Володимир Литвин пред'явив черговий судовий позов до екс-майора Управління державної охорони Миколи Мельниченка про захист честі і гідності та відшкодування моральної шкоди, пише газета "Комерсант-Україна"

Подібний позов В.Литвина вже був задоволений Деснянським районним судом Києва 17 січня 2006 року. Тоді М.Мельниченко зобов'язали спростувати свої заяви про причетність спікера до вбивства журналіста Г.Гонгадзе і принести вибачення за завдану йому моральну шкоду.
У позові, поданому в цей же суд 1 березня 2011 р., В.Литвин констатує, що судове рішення п'ятирічної давності так і не було виконано, а "Мельниченко М.І. продовжує поширювати недостовірну інформацію про Литвина В.М.". Як приклад такої інформації наводяться висловлювання М.Мельниченко 2009-2010 років, поширені ЗМІ. "Замовником вбивства Г.Гонгадзе є голова Верховної ради В.Литвин", "У В.Литвина руки в крові", "Від Л.Кучми та В.Литвина стільки смертей, що ще трохи, і вони захлинуться кров'ю загиблих людей, які пов'язані зі справою Г.Гонгадзе і з моїми записами "- це ще далеко висловлювання М.Мельниченка, наведені в позові В.Литвина. "Ці висловлювання носять вкрай негативний характер, впливають на формування у широкої громадськості хибної думки про Литвина В.М., порочать його честь, гідність і ділову репутацію, спричинили моральну шкоду. Інформація, викладена Мельниченко Н. І., не відповідає дійсності і нічим не підтверджена ", стверджується в документі.
Спікер ВР просить суд визнати інформацію, висловлену М.Мельниченко в його відношенні, неправдивої і такою, яка порочить його честь і гідність, зобов'язати екс-майора спростувати її на прес-конференції, принести публічні вибачення і заплатити 1 грн компенсації за моральну шкоду.