ua en ru

У Китаї розпочато розслідування відносно чиновника, який витратив на весілля сина 260 тис. дол

У Китаї розпочато розслідування відносно одного з партійних функціонерів КПК нижчої ланки, який витратив 260 тис. дол. на весілля сина, передає Associated Press. Розслідуванням стосовно Ма Ліньсяна, заступника керівника партійного осередку в селі Цінхеін, займається комісія з партійної дисципліни КПК. Поки основне питання - звідки рядовий функціонер взяв такі гроші на триденне весілля сина.

За словами самого Ма Ліньсяна, основну суму на свято одруження йому піднесли його багаті родичі. Вони ж, нібито, наполягали, щоб урочистості проходили не в селі, а в Китайському національному виставковому центрі, який знаходиться посеред парку Олімпіади 2008 р. Сам парторг стверджує, що витратив на урочистості близько 32 тис. дол. особистих коштів.

Розслідування відносно Ма Ліньсяна проводиться на тлі офіційного заклику китайського керівництва до менших витрат серед чиновників і партійних керівників. Занадто пишні урочистості в окремих функціонерів викликають невдоволення серед простих жителів. Крім того, весілля органічно вплетені в корупційну культуру Китаю завдяки щедрим подарункам потрібним людям.