ua en ru

У Кіровоградській обл. за хабарництво затримано заступника мера одного з міст

У Кіровоградській області працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю викрили у хабарництві першого заступника міського голови одного з міст області. Як повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України, заступник мера вимагав гроші за надання дозволу на розміщення торговельних точок.

До правоохоронців звернувся комерційний директор одного з ТОВ, який планував займатися роздрібною торгівлею продуктами харчування на території міста. Він повідомив, що під час оформлення відповідних документів чиновник вимагав від 50 тис. грн.

В результаті проведеної операції чиновник був затриманий зловмисника "на гарячому", а грошові кошти, які використовувалися в якості хабара вилучили.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Чиновнику загрожує позбавлення волі строком до 10 років.

Читайте також: Суд засудив екс-начальника водоканалу Алушти до 10 років позбавлення волі за отримання хабара у вигляді квартири