ua en ru

У київських школах з 1 лютого тимчасово призупинено навчання у зв’язку із похолоданням

Від завтра, з 1 лютого 2012 року, у столичних школярів, студентів училищ і технікумів, а також комунальних вишів І-ІІ рівнів акредитації розпочинаються вимушені канікули. Тимчасове призупинення в освітніх закладах оголосили у зв'язку із сильним зниженням температури в Києві. Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов напередодні підписав відповідне розпорядження, повідомляє прес-служба КМДА.

За прогнозами Гідрометцентру, уже в середу показники термометрів сягнуть -28 градусів.

"Нам природа влаштувала екзамен, який ми обов'язково повинні витримати і скласти з позитивною оцінкою. Тільки-но завершились снігопади, як вдарили морози. Давно уже не було такого, щоб температура знижувалася до -28 градусів за Цельсієм. Тому ми змушені будемо відпустити всіх наших дітей зі шкіл та ПТУ, і вони відпочиватимуть щонайменше до понеділка", - повідомив Попов у прямому ефірі столичного телеканалу "Київ".

Згідно з відповідним розпорядженням, занять у школах не буде до 5 лютого, утім, за словами голови КМДА, якщо морози не спадуть за тиждень - канікули продовжать. Водночас Попов доручив головам районних держадміністрацій впродовж цих днів виконати усі необхідні роботи, аби забезпечити навчальні заклади столиці безперебійним теплом та гарячим водопостачанням.

Нагадаємо, з понеділка, 30 січня, в Івано-Франківській області у зв'язку з морозами скасовано навчання в школах і не працюватимуть дитячі садочки. У Полтаві з понеділка до школи не ходять учні початкових класів, з вівторка - і старшокласники. У Житомирі навчання в школах скасовано з вівторка, 31 січня, по 3 лютого, а у Вінниці - з 30 по 3.