ua en ru

У Києво-Печерській Лаврі проходить церемонія прощання з тілом митрополита Володимира

У Києво-Печерській Лаврі проходить церемонія прощання з тілом глави Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) митрополита Володимира.

У Києво-Печерській Лаврі проходить церемонія прощання з тілом глави Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) митрополита Володимира. Про це йдеться в повідомленні прес-служби УПЦ МП.

Як повідомляється, 6 липня місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій у співслужінні ієрархів УПЦ звершив літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

"Всі бажаючі можуть прощатися з Блаженнішим Владикою сьогодні протягом дня і ночі до початку ранкового богослужіння", - відзначили в прес-службі митрополії.

Фотогалерея: прощання з тілом митрополита Володимира в Києво-Печерській Лаврі

Як повідомив "5 канал", проводити митрополита в останню путь прийшли тисячі віруючих.

"Людей настільки багато, що черга починається від лаврських воріт до Успенського собору - а це десятки метрів", - йдеться у повідомленні каналу.

Крім того, на каналі зазначили, що навколо Лаври знаходиться близько тисячі правоохоронців, які запобігають можливі провокації".

Як повідомила сьогодні прес-служба УПЦ МП, відспівування Блаженнішого відбудеться в Лаврі завтра, 7 липня.

Нагадаємо, митрополит Володимир помер в ніч на 5 липня. Його здоров'я помітно погіршився в кінці червня 2014 р.

Раніше синод УПЦ МП визнав неможливим виконання митрополитом Володимиром обов'язків глави церкви за станом здоров'я.