ua en ru

У Києві завершився опалювальний сезон, - Мазурчак

У Києві на 17 квітня повністю завершився опалювальний сезон. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми закінчили опалювальний сезон. Все, сьогодні вже опалення в місті немає. У нас так збіглося, що ми до 16 числа (травня), було розпорядження, завершили як раз і температурний графік, і до 15-го за законом ми повинні були опалювати місто", - зазначив Мазурчак.

За його словами, протягом минулого опалювального сезону в Києві були реалізовані кілька проектів з енергозбереження. Один з цих проектів був здійснений на котельні "Московська", де був поставлений утилізатор, що дозволяє економити тепло.

Крім того, за словами Мазурчака, для контролю проривів на теплотрасах стали використовувати тепловізори, які дозволяють упередити виникнення нещасних випадків. "Буквально тиждень тому ми врятували ситуацію. Ви знаєте, скільки проблем, коли люди провалюються в окріп під асфальт, коли вимивається земля. За допомогою тепловізора було виявлено таке місце, як раз перед житловим будинком, і там могла бути трагедія. Тільки завдяки тому, що вчасно було проведено дослідження, і врятували ситуацію", - заявив Мозурчак. Він додав, що з часом такі перевірки стануть регулярними і повсюдними.

Нагадаємо, "Нафтогаз" почав закупівлю газу для його закачування в ПСГ з метою підготовки до наступного опалювального сезону.