ua en ru

У Києві рух по вул. Хрещатик, Володимирській та бул. Шевченка розблоковано

У Києві рух по вул. Володимирській та бул. Шевченка розблоковано. Демонстранти, присутні на мітингу, присвяченому святкуванню Покрови та 71-річчя УПА, дійшли до Михайлівської площі, де розпочався концерт.

У Києві рух по вул. Володимирській та бул. Шевченка розблоковано, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Демонстранти, присутні на мітингу, присвяченому святкуванню Покрови та 71-річчя УПА, дійшли до Михайлівської площі, де розпочався концерт.

Як повідомлялося, у Києві демонстранти перекрили вул. Володимирську. Також рух паралізовано на бул. Шевченка.

Основна колона демонстрантів вийшла на Хрещатик, вулицю було перекрито в напрямку Європейської площі.

Фотогалерея: "Свято Покрови Пресвятої Богородиці в Києві"

Раніше в Києві закінчився мітинг з нагоди святкування Покрови та 71-річчя УПА в парку ім. Тараса Шевченка. Участь у заході взяли близько 8 тис. активістів партії ВО "Свобода".

За даними столичного главку МВС, кількість учасників мітингу, присвяченого святкуванню Покрови та 71-річчя УПА, склала 4 тис. демонстрантів.

Учасники демонстрації урочистим маршем висуваються колоною на Михайлівську площу. Попереду колони йдуть лідери партії "Свободи".

Нагадаємо, у понеділок, 14 жовтня, в Києві буде частково обмежено рух транспорту в центральній частині міста через святкування Покрови Святої Богородиці та Дня українського козацтва.

У Києві рух по вул. Хрещатик, Володимирській та бул. Шевченка розблоковано

(Фото: "Яндекс.Пробки")

Як повідомили в КМДА, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" подало заявку на проведення 14 жовтня масової акції, присвяченої святу Покрови Пресвятої Богородиці, Дню українського козацтва та 71-й річниці створення Української Повстанської Армії. Вимоги свободівців є традиційними - визнати боротьбу ОУН-УПА національно-визвольною та проголосити державне свято - День створення УПА. Серед інших вимог - повернення звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу.

У Києві рух по вул. Хрещатик, Володимирській та бул. Шевченка розблоковано

(Фото: Facebook /Oleksandr.Aronets)

У "Свободі" напередодні заявили, що не готують у Києві заходів, які порушують громадський порядок.

В Україні 14 жовтня православні та греко-католики відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. За легендою, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу Константинополь (центр православ'я). Жителі столиці Візантії в молитві звернулися до Богородиці із проханням про порятунок. І Богородиця, за переказами, з'явилася перед людьми та вкрила їх своїм покровом. Після цього вороги вже не могли побачити цих людей.

З 1999 р. свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва. У 1942 р. в цей день була офіційно утворена Українська повстанська армія, тому традиційно це також день УПА. В Україні свято Покрови Пресвятої Богородиці було одним з найголовніших свят запорізьких козаків, які будували багато храмів Богородиці й особливо шанували ікони Покрови.

Саме свято Покрова виражає ідею заступництва Богородиці кожному християнину. Тому на його честь досить часто освячують новозбудовані храми.