ua en ru

У Києві затриманий екс-чиновник МВС Грузії Олег Мельников, що знаходиться в розшуку

У Києві 7 грудня на підставі звернення національного бюро Інтерполу Грузії був затриманий колишній високопоставлений співробітник МВС Грузії Олег Мельников. Про це повідомляє прес-служба МВС Грузії.

Мельников був оголошений в розшук 6 грудня після того, як Тбіліський міський суд виніс ухвалу про його двомісячне попереднє ув'язнення.

Головна прокуратура Грузії звинувачує Мельникова, а також колишнього директора департаменту конституційної безпеки МВС Грузії Дату Ахалая, колишніх високопоставлених співробітників МВС Сосо Топурідзе і Геронтія Аланія в перевищенні службових повноважень.

Звинувачення проти них об'єднані в одну справу. Зокрема, воно стосується побиття поліцейських. Все четверо знаходяться поза територією Грузії, і всі вони оголошені в розшук по лінії Інтерполу.

Як повідомлялося, обвинувачений в тортурах ув'язнених в Глданській в'язниці №8 колишній співробітник цієї в'язниці Володимир Бедукадзе розшукується по червоному циркуляру Інтерполу. 8 вересня МВС республіки повідомило про затримання декількох співробітників Глданської в'язниці №8 за жорстоке поводження з ув'язненими.

Читайте також: Президент Грузії помилував більше 250 ув'язнених