ua en ru

В Києві за три дні випала місячна норма опадів, однак критичних ситуацій немає, - Попов

В Києві за три дні випала місячна норма опадів, однак критичних ситуацій по місту немає. Про це сьогодні на апаратному засіданні повідомив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"За три дні у Києві випала місячна норма опадів. Я можу сказати, що таке буває раз на тридцять років. Якихось критичних моментів у нас у місті сьогодні немає... Основні роботи з прибирання снігу будуть виконані сьогодні", - сказав Попов.

Він також зауважив, що міська влада вирішила евакуйовувати транспорт, який буде заважати прибиранню снігу. "Ми дійсно будемо змушені залучити евакуатори для того, щоб прибирати авто з тих місць, де ми будемо наводити порядок. Я думаю, що з завтрашнього дня ми почнемо працювати з залученням таких технологій", - підкреслив голова КМДА. За словами Попова, у Києва є дві-три доби для вивезення снігу до різкого пониження температури повітря.

Перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак зазначив, що Київ змушений стрімко нарощувати вивезення снігу, для чого закуповуються додаткові машини. "У нас за три дні випало 43 мм снігу, а більше 25 мм - це надзвичайна ситуація... Сьогодні при таких сильних снігопадах ми нарощуємо вивіз снігу з території вулиць та тротуарів. Вчора закуплено додатково 60 ручних мотоблоків для очистки, сьогодні ми закупаємо ще 40 таких мотоблоків, залучаємо техніку з комунальних організацій, приватних організацій для вивозу снігу... Можна сказати, що на сьогодні більше 580 одиниць техніки, і вона працюватиме цілодобово... Посипочних матеріалів на сьогодні вистачає, техніки не вистачає тої, яка для вивозу снігу, і нам потрібно залучати до 200 одиниць такої техніки", - сказав Мазурчак.

Також він зазначив, що у разі неефективної роботи з прибирання снігу за ці два дні можуть підніматися питання щодо звільнення керівників районних адміністрацій та їхніх заступників, які не спрацюють правильно.

Нагадаємо, що в Україні внаслідок снігопадів знеструмлено 71 населений пункт.