ua en ru

В Києві наприкінці жовтня проведуть навчання щодо реагування на надзвичайні ситуації, - Попов

В Києві наприкінці жовтня 2013 р. проведуть навчання щодо реагування на надзвичайні ситуації, щоб уникнути минулорічної ситуації зі снігом. Про це сьогодні повідомив голова КМДА, підсумовуючи результати виїзної наради під головуванням віце-прем'єра Олександра Вілкула щодо контрою та перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та організації роботи з питань техногенної і пожежної безпеки у м. Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується підготовки до опалювального сезону, то практично всі служби, які зайняті в цьому процесі доповіли про ситуацію на сьогодні. Ми йдемо по графіку за планом, стан підготовки не викликає сьогодні якоїсь серйозної тривоги. Але враховуючи початок 2013 р. і ситуацію, яка мала резонанс з опадами, домовились, що згідно з підготовленими планами, як реакцію на ті недоліки, які були виявлені весною, ми наприкінці жовтня проведемо спільні навчання разом з службою цивільної оборони, КМДА, може Міністерством оборони, ДАІ, МВС, змоделюємо ситуацію, коли пішов такий самий сніг, який був тоді. Хто як діє, працює, інформування, реагування, щоб "це від зубів відскакувало", щоб всі розуміли, що по такому сигналу треба отак працювати. І тоді ми можемо сказати, що ми в цьому дуже складному питанні в таких надзвичайних умовах готові працювати ефективно", - розповів Попов.

Читайте також: Вілкул доручив КМДА і ДержНС провести навчання чиновників діям у надзвичайних ситуаціях

Він також додав, що на нараді віце-прем'єр Вілкул дав кожній відповідальній службі відповідні доручення щодо покращення ситуації в галузі цивільної оборони.

"Була проведена дуже ретельна оцінка ситуації по всіх службах, які мають відношення до цивільної оборони, виявлені відповідні недоліки, які треба виправити. Вони стосуються як деяких організаційних моментів, так і відсутності достатнього фінансування. Тому прийнято відповідні рішення, які на доручення віце-прем'єра будуть відпрацьовуватись в службах, які будуть виконувати ці доручення", - розповів Попов.