ua en ru

В Києві в 2012 р. працюватиме 150 бюветних комплексів, - Попов

В Києві вже цього року жителі міста зможуть отримувати екологічно чисту воду зі 150-ти бюветних комплексів міста. Про це під час візиту до Інституту колоїдної хімії та хімії води розповів голова КМДА Олександр Попов, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

За його словами, реконструкція діючих та будівництво нових бюветних комплексів у Києві є одним з пріоритетних завдань комплексної програми "Питна вода на 2011-2020 рр.". Нині модернізації або додаткової очистки потребують приблизно 35% артезіанських свердловин міста. Виконувати ці роботи розпочнуть уже навесні, як тільки дозволить погода.

"У нас уже існує мережа бюветних комплексів. Однак більше третини з них чекають на капітальні ремонти чи реконструкцію. І вже в поточному році ми виконаємо ці роботи. Мова йде не лише про відновлення всіх бюветів міста, важливо зробити чисту воду доступною для киян. Тому ми плануємо суттєво розширити цю мережу, де це дозволяє геологія і є можливість доступу до артезіанських вод", - наголосив Попов.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак повідомив, що у Києві плата за користування бюветами стягуватися не буде.