ua en ru

У Києві створена ініціативна група з проведення референдуму з відставки Л.Черновецького

У київському Будинку вчених 12 жовтня пройшли збори ініціативної групи з проведення в Києві референдуму з питання недовіри мерові Леоніду Черновецькому, дострокових виборів до Київради, а також необхідності відновлення діяльності районних рад, ліквідованих рішенням міськради. Всього в залі реєструвалося 217 людей (для реєстрації ініціативної групи по проведенню референдуму необхідна присутність 200 городян), пише сьогодні "Комерсант-Україна".

До присутніх звернувся один з ініціаторів референдуму народний депутат від НУ-НС Кирило Куліков. "Останнім часом я багато спілкуюся з простими киянами. Вони скаржаться, що вимушені працювати за копійки, а Леонід Черновецкий ще і називає їх злодіями. Це обурливо і нелюдяно!" - сказав він.
Народного депутата підтримали інші учасники зборів: "Леонід Черновецкий не ходить на роботу тижнями і навіть місяцями. Навіщо нам мер, який не працює?"
У результаті більшість присутніх проголосувало за винесення на референдум трьох питань: "Чи підтримуєте ви дострокову відставку мера Києва Леоніди Черновецкого?", "Чи підтримуєте ви дострокові вибори в Київську міську раду?" і чи "Підтримуєте ви повернення в столицю районних рад?". Протокол зборів представники ініціативної групи зареєструють в столичній мерії.