ua en ru

В Києві створено Дорадчий комітет з питань сталого енергетичного розвитку міста

При Київській міській державній адміністрації (КМДА) утворено Дорадчий комітет з питань сталого енергетичного розвитку Києва, який покликаний забезпечити енергетичну та екологічну безпеку нашого міста, реалізувати основні пункти енергетичної політики. До складу названого комітету увійшов 41 фахівець, а очолив його перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Згідно з розпорядженням КМДА, новостворене формування координуватиме дії учасників міського енергетичного ринку під час розробки та реалізації концепції міської енергетичної політики та довгострокового плану сталого енергорозвитку столиці. Зокрема, спеціалісти сприятимуть створенню умов для якісного, надійного, безпечного і доступного за оплатою теплопостачання киянам; ініціюють моніторинг ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, зменшення питомих витрат енергоресурсів на відпуск теплової енергії за рахунок їх заміщення та економії на підприємствах житлово-комунального господарства і об'єктах бюджетної сфери.

Комітет має також створити сприятливі умови для залучення вітчизняних та іноземних інвестицій для оптимізації структури енергетичного балансу міста; досягти зменшення обсягу викидів забруднюючих речовин, покращення екологічного стану міста шляхом скорочення викидів парникових газів; впровадити належні сертифікації для запровадження систем енергоефективності та енергоресурсозбереження в сфері нового будівництва, реконструкції адміністративного і житлового фонду; розробити пропозиції щодо використання вторинних енергетичних ресурсів, відновлювальних і нетрадиційних видів енергії та альтернативних видів палива тощо.