ua en ru

В Києві з сьогоднішнього дня набули чинності нові тарифи на тепло та гарячу воду, - А.Голубченко

В Києві з сьогоднішнього дня набули чинності нові тарифи на тепло та гарячу воду. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, передає кореспондент РБК-Україна. «Я не розглядаю це питання сьогодні як підвищення тарифів, я його розглядаю, як виконання умов меморандуму...стосовно приведення тарифів до тих, які діяли 4 міс. в 2009 р. Вони 4 міс. діяли, по ним сплачували», - сказав А.Голубченко.

Він наголосив, що з сьогоднішнього дня тарифи на опалення в Києві підвищились на 40%, а загальна вартість квартплати на 16-17%.

За його словами, вартість квартирної плати за 1-кімнатну квартиру збільшиться на 31 грн 6 коп. - до 222 грн 75 коп., вартість 2-кімнатної квартири - на 61 грн 58 коп. - до 423 грн 22 коп. і квартплата 3-кімнатної квартири - на 85 грн 5 коп. - до 580 грн 62 коп.

А.Голубченко підкреслив, що собівартість 1 ГКал теплової енергії, затверджена Державною ціновою інспекцією, складає 192 грн 58 коп. У тарифах, які сьогодні набули чинності, закладена вартість 1 ГКал на рівні 182 грн (з врахуванням ПДВ).

Він підкреслив, що жоден контролюючий орган не виявив зловживань в ході підвищення тарифів.

А.Голубченко додав, що у зв'язку з підвищенням тарифів кількість людей, які будуть отримувати субсидії, збільшиться приблизно на 30%. На його думку, на виплату субсидій з міського бюджету буде спрямовано близько 15 млн грн на місяць.