ua en ru

У Києві з початку 2013 р. за різноманітні порушення на водіїв автокав’ярень складено 393 протоколи, - ДАІ

У Києві з початку 2013 р. за різноманітні порушення на водіїв авто, з яких здійснюється продаж гарячих напоїв, складено 393 протоколи. Про це повідомляє прес-служба УДАІ у м. Києві.

"Зокрема дуже розповсюдженим є порушення правил парковки. Нагадуємо, що згідно нормативних документів для руху пішоходів повинно залишатись щонайменше 2 м. Ці нормативи дуже часто не дотримуються. До того ж численні клієнти таких кав'ярень також заважають руху пішоходів", - йдеться в повідомленні.

Також доволі часто людей обслуговують біля виходів з метро та підземних переходів, що може мати серйозні наслідки у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Так, з 27 по 30 червня 2013 р. до адміністративної відповідальності за порушення правил дозвільної діяльності (торгівля без узгодження) у сфері безпеки дорожнього руху притягнуто 35 водіїв, за переобладнання - 40, за невиконання приписів - 3, інші порушення - 14.

Також дуже часто на такі авто встановлені газобалонні установки, при цьому у багатьох випадках водії мають відповідних дозвільних документів на таке переобладнання. Так, з початку року за переобладнання затримано та поставлено на штрафмайданчики 174 автокав'ярні.

Крім того, за результатами перевірок на власників автокав'ярень складено 130 приписів та видано 21 вимогу на усунення порушень.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2013 р. внаслідок короткого замикання електромережі автомобіля на Контрактовій площі згоріла автокав'ярня.