ua en ru

У Києві працює 8 приватних ЖЕКів, та їх кількість буде зростати, - Мазурчак

На сьогоднішній день в Києві працює 8 приватних контор, що надають житлово-комунальні послуги населенню столиці. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ми нарощуємо кількість тих приватних комунальних підприємств, які обслуговують житло. Їх сьогодні не так багато. Фактично їх тільки 8", - сказав Мазурчак, додавши: "Ми будемо нарощувати їх кількість, але не штучно, ліквідуючи комунальні підприємства, а будемо створювати їх там, де будуть гірші показники. Якщо комунальне підприємство не справляється, ми виносимо на конкурс, проводимо конкурс, і (функції КП, не впорався зі своїм завданням) буде виконувати інше комунальне підприємство, чи приватна структура, яка зможе це робити ".

Він також повідомив, що на сьогоднішній день 56 приватних компаній і 2 комунальні обслуговують ліфти в столиці. "Вони собі працюють, конкурують - і немає проблем", - зазначив Мазурчак.

Нагадаємо, заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Пузанов в інтерв'ю РБК-Україна повідомив, що в Києві на 1 березня 2012 р. не активні 53 комунальних підприємства.