ua en ru

У Києві за підозрою в педофілії затриманий президент однієї з міжнародних ГО

У Києві працівники Управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС України затримали 70-літнього президента однієї з міжнародних громадських організацій за підозрою в педофілії. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

За даними правоохоронних органів, протягом семи років підозрюваний разом з 40-річним пособником займалися розбещенням неповнолітніх, сцени насильства знімали на відео, яке потім поширювали через Інтернет. Знімальна студія була організована на базі роботи президента ГО.

Працівники управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС України, провівши санкціонований обшук в будинку підозрюваного, вилучили майже 500 дисків з дитячою порнографією, комп'ютерну техніку тощо. Правоохоронці наразі встановлюють особи постраждалих дітей, проте, за даними МВС, їх не менше 10. Перевіряється також інформація щодо організації затриманим секс-турів в Україну.

Відносно пенсіонера і його спільника порушено відразу дві кримінальні справи за ч.5 статті 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) і ч.2 статті 156 (розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Перекрито канал постачання кокаїну з країн Південної Америки в країни ЄС і Україну, - МВС