ua en ru

У Києві нетверезий мотоцикліст наїхав на інспекторів ДПС

У Києві в ніч з 28 на 29 червня 2013 р. нетверезий мотоцикліст здійснив наїзд на інспекторів ДПС. Про це повідомила прес-служба ДАІ МВС України у м. Києві.

"Так, 29 червня близько 04:00 ранку, інспектори ДАІ, що несли службу в центрі міста на перехресті вул.. Хрещатик та Інститутської, помітили мотоцикл з вимкнутим світлом фар, який на великій швидкості рухався з боку вулиці Городецького в напрямку Європейської площі. Коли співробітники ДАІ почали зупиняти цей транспортний засіб, то водій додав швидкості, скоїв наїзд на одного з інспекторів і продовжив рух далі", - йдеться у повідомленні.

У ДАІ зазначають, що після того, як порушника було зупинено, після проведення експертизи з'ясувалось, що у нього було більше двох проміле алкоголю в крові. Крім того, він не мав посвідчення водія, а мотоцикл був без номерних знаків.

"З'ясувався і такий кричущий факт - порушник до цього випадку був уже чотири рази затриманий за керування транспортом у нетверезому стані", - йдеться у повідомленні.

"Державтоінспекція столиці неодноразово звертала увагу на те, що останнім часом стало більше випадків, коли водії перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння ставали винуватцями дорожньо-транспортних пригод. Незважаючи на те, що це є грубим порушенням дорожнього руху, водії і далі дозволяють собі сідати за кермо напідпитку", - заявив начальник управління Державтоінспекції Анатолій Курінний.

Згідно зі статистикою Державтоінспекції, з початку 2013 р. за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння відсторонено від керування майже 7 тис. водіїв. що на 113 випадків більше ніж за аналогічний період 2012 р.