ua en ru

У Києві необхідно створити ринок житлово-комунальних послуг, - О.Попов

У Києві необхідно реформувати стосунки власників житла і жеків, створити ринок житлово-комунальних послуг і знайти кошти для глибокої модернізації комунальних підприємств, заявив перший заступник глави КМДА Олександр Попов, пише «Дзеркало тижня».

«Важливо насамперед навести лад в житловому фонді. Сьогодні власникові житла (а це 90% приватних власників будинків і квартир) сильцем призначають зовнішню структуру (жек), яка його обслуговує. Реформувати відносини необхідно так, щоб власник сам міг вирішувати, які послуги потрібні і якої якості вони мають бути», - заявив О.Попов.

Найважливішим завданням, на думку О.Попова, є і створення об'єднань співвласників житла, які сприяють функціонуванню ринку житлово-комунальних послуг.

«Перехід на форму, коли ми передаємо житло під контроль об'єднанню співвласників - це найважливіше завдання. Створити ринок споживчих послуг, щоб з'явився ринок постачальників послуг», - заявив перший заступник глави КМДА.

Ще одним важливим завданням, на його думку, є корінна модернізація комунальних підприємств. На думку О.Попова, вона повинна проходити «не тільки за рахунок бюджету, а по схемі пайової участі плюс бартерні та інші схеми, в яких зацікавлені всі учасники процесу».

Крім того, О.Попов повідомив, що займатися питаннями ЖКГ буде і колишній перший заступник глави КМДА Анатолій Голубченко. «Він (Голубченко) якраз і займатиметься питаннями ЖКГ. Оскільки найбільш підготовлений в цьому напрямі. Має досвід і глибоко розуміє проблему. Я переконався в цьому, будучи міністром ЖКГ», - заявив О.Попов.