ua en ru

У Києві на заходи з енергозбереження у 2012 р. буде використано 1 млрд грн, - Мазурчак

У Києві у 2012 р. на заходи з енергозбереження буде використано 1 млрд грн, 20% з яких будуть з міського бюджету. Про це сьогодні на засіданні, присвяченому питанню енергозбереження повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вважаю, що ці заходи, які будуть вжиті по енергозбереженню у місті, будуть коштувати біля 1 млрд грн... З міського бюджету не повинно бути профінансовано більше 20%. Ми вважаємо, що в фінансуванні повинен бути солідарним і державний бюджет, але найголовніше - треба знайти можливість приходу серйозних інвестицій, у тому числі приватних, кредитів тощо. Ми розраховуємо цього року на енергозбереження з міського бюджету вкласти близько 200 млн грн, але загальні вкладення будуть в багато разів більші, тому що до фінансування підключаться "Київенерго", яке буде вкладати не менше, ніж у минулому році, тобто більше 300 млн грн", - сказав Мазурчак.

Нагадаємо, 15 лютого повідомлялося, що у 2012 р. Київська міська державна адміністрація (КМДА) разом із Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) розробить Муніципальний енергетичний план - нову систему роботи, яка передбачає удосконалення загальноміської інформаційної системи енергоменеджменту та управління рухом енергетичних, матеріальних та фінансових потоків.