ua en ru

В Італії новий прем'єр Монті сформував уряд країни (доповнення)

Новий прем'єр-міністр Італії Маріо Монті сформував уряд країни, повідомив сьогодні офіційний представник президентської канцелярії.
Економічний портфель візьме на себе сам Монті, займатися інфраструктурними та промисловими питаннями в новому уряді належить головному виконавчому директору найбільшого італійського банку Intesa Sanpaolo Коррадо Пассера.
Монті висловив сподівання, що новий уряд технократів зможе повернути довіру інвесторів і розрядити політичну обстановку в країні. Очікується, що кабінет міністрів Італії представить сенату свою антикризову програму 17 листопада 2011, передає Reuters.
13 листопада 2011 президент Італії Джорджіо Наполітано уповноважив Монті сформувати новий кабінет міністрів. Основне завдання, яке президент поставив перед Монті, полягає у проведенні в країні економічних реформ, спрямованих на якнайшвидший вихід Італії з боргової кризи, що захлеснула країну і весь Євросоюз.
68-річний Монті - заслужений економіст і професор Міланського університету. Раніше обіймав посаду в Єврокомісії, а на позаминулому тижні став довічним сенатором.
В цілому ринки позитивно сприйняли інформацію про призначення в Італії. У першу чергу це пов'язано з тим, що інвестори чекають "свіжої хвилі" в рішеннях нового кабінету з подолання боргової кризи. На даний момент економіка Італії (з проблемних країн) є найбільшою, а її державний борг прагне до позначки в 2 млрд євро.
Екс-прем'єр Сільвіо Берлусконі заявив про намір піти у відставку після того, як на голосуванні в нижній палаті парламенту стався розкол серед його прихильників.