ua en ru

В Іспанії правляча партія соціалістів визнала поразку на виборах

В Іспанії правляча партія соціалістів визнала поразку на дострокових парламентських виборах. За підсумками обробки 90% бюлетенів лідирує опозиційна Народна партія. Вона набирає 44% голосів і відповідно отримує 186 з 350 місць в парламенті, повідомляє Associated Press.
Її опоненти з Соціалістичної партії набирають 29% голосів (110 місць) і втрачають 59 депутатських крісел. Варто зазначити, що для отримання більшості правлячої партії необхідно мати 176 місць.
Народна партія приходить до влади за важкої ситуації в країні, їй доведеться вирішувати проблеми пов'язані зі світовою кризою і приймати непопулярні заходи.
Лідер партії Маріано Рахой вже звернувся до своїх виборців з вимогою не чекати від нього дива, при цьому додавши, що докладе всіх зусиль для подолання кризи. Поки що іспанці вірять його обіцянкам, серед яких - створення робочих місць і включення додаткових витрат на медицину і освіту.
Перемога Народної партії на позачергових виборах в Іспанії означає перегляд складу кабінету міністрів. Варто зазначити, що ця країна входить в так звану проблемну групу PIGS (Португалія, Італія, Греція та Іспанія). Раніше про відставку і розпуск своїх кабінетів уже оголосили прем'єри Греції та Італії - Георгіос Папандреу і Сильвіо Берлусконі.