ua en ru

В Іспанії оголошено надзвичайний стан через страйк авіадиспетчерів

В Іспанії оголошено надзвичайний стан через страйк авіадиспетчерів, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Нагадаємо, авіаційне сполучення з Іспанією було порушено у зв'язку з неоголошеним страйком більшості авіадиспетчерів, які просто не вийшли на роботу або, пославшись на нездужання, залишили свої пости.
Управління аеропортів і повітряної навігації Іспанії (AENA) рекомендує пасажирам не приїжджати в аеропорти, де вже зібралася велика кількість людей, а залишатися в готелях і зв'язатися зі своєю авіакомпанією. Більше докладної інформації AENA не дає, посилаючись на те, що не від нього тепер залежить відновлення повітряного сполучення.
Нагадаємо, що раніше AENA прийняло рішення про закриття більшості аеропортів країни. Диспетчери влаштували неоголошений страйк у зв'язку з прийняттям урядом Іспанії заходів по скороченню витрат, які, зокрема, передбачають часткову приватизацію аеропортів і передачу управління аеропортами Мадрида і Барселони в приватні руки.
Іспанським військовим довелося взяти повітряний простір країни під свій контроль до тих пір, поки ситуація не нормалізується. Прем'єр-міністр держави Хосе Луїс Родрігес Сапатеро скликав уряд Іспанії на екстрене засідання.