ua en ru

В Іраку в результаті серії терактів за день загинули 92 людини

В Іраку в результаті серії терактів за день загинули 92 людини, повідомляє Associated Press. Щонайменше 72 людини були вбиті та понад 120 поранено в результаті двох вибухів, влаштованих терористами на похоронах, що стало найбільшим терористичним нападом на цивільних осіб в країні в останні місяці. Вибухи сталися під час похорону в шиїтському кварталі Мадінат ес-Садр на північному сході Багдада.

Менш ніж через дві години після теракту на похоронній церемонії, в сусідньому від місця події районі Ур, на торговій вулиці вибухнув замінований автомобіль. Загинули 9 осіб, поранено 14.

Крім того, бойовики здійснили напад на штаб-квартиру поліції у м. Бейджі, в нафтопереробному центрі в 250 км на північ від Багдада. Охороні вдалося вбити одного з смертників, але троє інших змогли привести в дію вибухівку, що була у них, в результаті чого загинули 7 поліцейських, ще 21 людина отримала поранення.

Вранці двоє тюремних охоронців були вбиті, коли бойовики увірвалися до їх будинків у м. Мосул. Ще два солдати були вбиті вибухом придорожньої бомби, а чотири отримали поранення.

Рівень насильства в Іраку є найвищим з 2008 р. За даними Організації Об'єднаних Націй, понад 4 тис. осіб в країні були вбиті з початку квітня 2013 р., 804 з них - у серпні 2013 р.