ua en ru

В Індії кількість загиблих в результаті нападу повстанців-маоїстів збільшилася до 28 осіб

В Індії кількість жертв жорстокого нападу повстанців-маоїстів на транспортну колону, в якій їхали регіональні лідери правлячої партії, збільшилася до 28, ще 24 людини отримали поранення, передає Associated Press з посиланням на індійську поліцію.

Бойовики напали на колону автомобілів з політиками та їх прихильниками, що поверталися з партійного мітингу в столицю штату Чхаттісгарх р. Райпур (центральна Індія). В атаці брали участь близько 200 бойовиків. За повідомленнями місцевих ЗМІ, нападники завалили дорогу деревами, підірвали фугас і потім почали розстрілювати автомобілі з вогнепальної зброї.

Серед загиблих виявилися голова комітету Індійського національного конгресу (правляча партія країни) в штаті Чхаттісгарх Нанд Кумар Патель і засновник місцевого руху опору повстанцям-маоістам Махендра Карма. Решта загиблих - співробітники поліції, які супроводжували кортеж, і прихильники правлячої партії, що брали участь в мітингу.

"Ми шоковані цим підлим нападом", - заявила лідер Індійського національного конгресу Соня Ганді, охарактеризувавши подію як "атаку на демократичні цінності Індії". Ганді і прем'єр-міністр Індії Манмохан Сінгх сьогодні мають намір приїхати в Чхаттісгарх.

Індійські маоїсти (наксаліти) ведуть антиурядову боротьбу с1967 р. Своєю метою повстанці бачать створення на території держави "вільних зон" з комуністичним урядом. Згідно з інформацією МВС Індії, наксаліти діють на території 20 з 28 індійських штатів. Прем'єр-міністр Індії Сінгх раніше називав підривну діяльність маоїстів основною загрозою внутрішньої безпеки.

Читайте також: В Індії кількість загиблих в результаті нападу повстанців-маоїстів збільшилася до 23 людей