ua en ru

У Єрусалимі прощаються з Аріелем Шароном

У Єрусалимі триває прощання з екс-прем'єром Ізраїлю Аріелем Шароном.

У Єрусалимі триває прощання з екс-прем'єром Ізраїлю Аріелем Шароном. Пам'ять політика прийшли вшанувати багато хто - від колег і друзів екс-прем'єра до простих громадян. Про це повідомляє Associated Press.

"У мене просто немає слів. Він був більше ніж життя. Ті, хто не знав його досить близько, не можуть повною мірою зрозуміти, що він був легендою. Ніколи і ніде не буде подібних йому", - заявив Шломо Манн - учасник близькосхідного конфлікту 1973 р., який служив під командуванням Шарона.

"Арік був у першу чергу воїном і командиром, одним з найбільших полководців сьогодні і впродовж всієї історії єврейського народу", - заявив напередодні лютий політичний суперник Шарона і нинішній прем'єр країни Біньямін Нетаньяху.

Нагадаємо, що колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Аріель Шарон помер 11 січня 2014 р. на 86-му році життя. Політична кар'єра Шарона обірвалася у 2006 р. На початку січня 2006 р. він переніс обширний інсульт і впав у кому, у якій знаходився вісім років. Політик буде похований поруч з могилою своєї дружини Лілі, яка померла у 2000 р., на приватній фермі Шикмім 13 січня.