ua en ru

В Хмельницькій обл. знешкоджене ОЗУ, учасники якого виготовляли на збували метамфетамін

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій обл. викрили організовану злочинну групу, учасники якої виготовляли та збували небезпечну наркотичну речовину - метамфетамін, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Організував та очолив злочинну групу колишній медичний працівник, раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за порушення прав пацієнта та неналежне виконання професійних обов'язків медичного працівника. Також до її складу увійшли двоє мешканців Хмельницької обл., один з яких теж мав судимість за вимагання.

Встановлено, що протягом 2009-2010 рр. наркоділки збували метамфетамін мешканцям Вінницької та Хмельницької обл. Цей наркотик виготовлявся за допомогою спеціального обладнання, яке знаходилось у помешканні організатора.

Відносно фігурантів слідчим відділом УБОЗ УМВС порушено кримінальну справу за ч.3 ст.28 (вчинення злочину організованою групою), ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч.3 ст.311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), ч.3 ст.313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням ) КК України.