ua en ru

У Харківській обл. затримано групу осіб, що вивозила зброю із зони АТО

На посту ДАІ в селищі Пісочин Харківської області затримано жителя Запорізької області, який перевозив в іномарці 2 пістолети ПМ, більше 200 патронів різних калібрів, ручні гранати РГД-5 у кількості 16 штук, 7 гранат Ф-1, багнет-ніж до автомата Калашникова та 3 мисливських ножі. Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України в Харківській області.

Підозрілу машину зупинили міліціонери спеціального батальйону спільно зі співробітниками управління СБУ в Харківській області. Під час перевірки документів з'ясувалося, що водієм автомобіля "Хюндай таксон" є 33-річний житель Запорізької області. Він і четверо його товаришів поверталися із зони АТО.

При огляді особистих речей пасажирів в одному з рюкзаків правоохоронці знайшли великий арсенал зброї та боєприпасів. Для з'ясування всіх обставин події, чоловіків, серед яких була й одна жінка, разом з вилученим вантажем було доставлено до Харківського райвідділу міліції.

Водій і його товариші заперечують будь-яку свою особисту причетність до незаконного транспортування небезпечних предметів.

Мету придбання зброї та її призначення з'ясовують слідчі органи. Вилучені речові докази направлені експертам-криміналістам.

Факт події внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

У Харківській обл. затримано групу осіб, що вивозила зброю із зони АТО

(Фото: ВЗГ ГУМВС у Харківській області)

Як повідомлялося, в Харкові міліція вилучає зброю у чоловіків, які покидають зону АТО.