ua en ru

У Німеччині тисячі активістів антикапіталістичного руху Blockupy оточили будівлю ЄЦБ у Франкфурті

У Франкфурті-на-Майні тисячі прихильників антикапіталістичного громадського руху Blockupy оточили будівлю ЄЦБ, протестуючи проти того, що політики "використовують боргова криза в Європі", передає Reuters.

Тримаючи плакати з гаслами "Люди важливіше прибутку", протестувальники перекрили ряд доріг, у тому числі ту, що веде до будівлі центрального офісу Deutsche Bank, розташованому у фінансовому районі міста. Щонайменше 20 протестувальників тримають надувні матраци з написом "Війна починається тут".

"Головною метою блокування є порушення нормального функціонування (ЄЦБ)", - заявив представник руху Blockupy Мартін Соммер.
За оцінками поліції, в демонстрації беруть участь близько 2,5 тис. осіб. Демонстрантах протистоять сили поліції, екіпіровані для боротьби з вуличними безладами, а також службові собаки. Неподалік від місця дії стоять вантажівки, оснащені водометами, з неба за демонстрантами спостерігають вертольоти.

Як заявили співробітники поліції, деякі демонстранти кидали каміння. Також були зафіксовані незначні зіткнення. Однак поліція зазначає, що протест на даному етапі здебільшого проходить у мирній формі.

Деякі із службовців банків, які намагалися потрапити на роботу, були відправлені демонстрантами додому. На тлі того, що відбувається багато франкфуртські банки надали своїм співробітника вихідний. Як заявили представники ЄЦБ, банк прийняв всі заходи, щоб робочий процес залишався безперервним, а також переконався в тому, що його співробітникам нічого не загрожує.

Уряду, що намагаються впоратися з важким борговим тягарем в рамках рецесії в єврозоні, жорстко скоротили витрати і підвищила податки, що позначилося на житті простих громадян, які загрузли в боргах або втратили свої будинки після того, як "бульбашка" на ринку нерухомості вибухнув. Варто відзначити, що економіка Німеччини порівняно міцна і володіє певною життєздатністю навіть в умовах поточної кризи.

Рух Blockupy було сформовано після гучного руху "Окупуй Уолл-стріт" в 2011 р.