ua en ru

У Німеччині проходять обшуки в офісах Deutsche Bank, видані ордери на арешт п'ятьох співробітників

Німецька поліція 12 грудня 2012 р. провела обшуки в головному офісі Deutsche Bank у Франкфурті-на-Майні. Повідомляється, що прокуратура ФРН також санкціонувала проведення обшуків в офісах кредитної організації, розташованих в Дюсельдорфі і Берліні. Розслідування, почате ще весною 2010 р., стосується підозр у відході від сплати податків, "відмиванні" грошей і інших порушень закону, пише німецька преса.

Як розповіли одному з місцевих видань в самому банку, прокуратура порушила низку справ відносно декількох співробітників кредитної організації, які імовірно були залучені в схеми ухилення від сплати податків у зв'язку з торгівлею сертифікатами на викид вуглекислого газу. Банк співпрацює зі слідством, заявили в Deutsche Bank.

За інформацією прокуратури, мова йде про розслідування відносно 25 співробітників банку: ордери на арешт видані вже відносно п'ятьох з них.

У Федеральному управлінні кримінальної поліції Німеччини і в генеральній прокуратурі Гессена підтвердили факт обшуків, відмовившись розкрити додаткові деталі.

Як передають німецькі ЗМІ, розслідування, ініційоване весною 2010 р., вже призвело до того, що на лаві підсудних опинилися декілька осіб, що мали відношення до махінацій.

Нагадаємо, що в грудні 2011 р., за рішенням суду, шість трейдерів, що проходили у справі Deutsche Bank, було визнано винними в нелегальних операціях по відходу від податків, проте вони не були співробітниками банку. За даними німецької преси, в результаті шахрайських дій зловмисників, були несплачені податки щонайменше на суму в 230 млн євро. Перші обшуки в головному офісі Deutsche Bank у Франкфурті-на-Майні цій справі пройшли ще в квітні 2010 р.

Читайте також: Deutsche Bank звинувачують в захованні 12 млрд дол. нереалізованих збитків під час кризи 2008-2009 рр